1 Juli 2023: De huurdersactie gaat officieel van start!

01/07/23 – Het is 1 juli: de huurdersactie gaat officieel van start! De maand van de huurverhoging is aangebroken. De politiek en onze verhuurders hebben dit jaar wederom verzuimd in het bevriezen van de huren, om wonen weer betaalbaar te maken en te houden. Zelfs na afschaffing van de verhuurderheffing, die rechtstreeks uit de portemonnee van de sociale huurders is gekomen, is compensatie of lastenverlichting uitgebleven, terwijl de inflatie recordhoogtes bereikte en steeds minder mensen rondkomen aan het eind van de maand.

Pleisters plakken

In plaats van structurele huurbevriezing is er eenmalig een pleister geplakt op een slagaderlijke bloeding: huurverlaging voor de allerlaagste inkomens. Leuk, voor een keer, om de zwakste huurders enigszins tegemoet te komen na jaren van uitmelkbeleid. Maar een sigaar uit eigen doos en onderdeel van een verdeel en heers tactiek om de onderlinge solidariteit van huurders en de discussie over de huurverhoging voor 1 jaar koest te houden. Daarbij is er om deze eenmalig huurverlaging te financieren, alweer een bezuiniging op de huurtoeslag aangekondigd! Dus ook als je dit jaar géén huurverhoging hebt gekregen, sluit je aan bij de strijd voor meerjarige huurbevriezing, en toon solidariteit met je medehuurders. Want als het aan de politiek ligt, zal het budget voor lastenverlaging van huurders, altijd bij de huurders zelf uit de portemonnee geklopt worden. 

Huurdersbeweging voor meerjarige huurbevriezing

Wij en de duizenden aanmelders sinds het begin van deze campagne laten het er niet bij zitten! Ook dit jaar heeft onze campagne ervoor gezorgd dat steeds meer mensen bezwaar maken tegen de huurverhoging door deze niet te betalen. Huurverhoging weigeraars; succes! Zit je met vragen of problemen na het weigeren van de huurverhoging? Lees het Stappenplan goed door, kijk op de veelgestelde vragen pagina ‘FAQ de huurverhoging’, of stel je vragen aan een van de lokale groepen. Kom je er niet uit? Dan beantwoorden we je vraag via info@weigerendehuurverhoging.nl

Ondertussen bouwen we het hele jaar door aan een solidaire beweging van huurders waar wederzijdse hulp, kennis uitwisseling rondom huurrecht en directe actie tegen te hoge huren centraal staan.

Sluit je daarom ook na 1 juli aan bij een van onze solidariteitsnetwerken in Amsterdam, Den Haag, Den Bosch, Leeuwarden, Utrecht, Veenendaal, Ermelo of richt er zelf eentje op! Wij helpen je graag op weg met onze handleiding voor lokale groepen. Zoek contact met een van de lokale netwerken via de lokale emailadressen om te kijken wat jij kunt betekenen:

utrecht@wijweigerendehuurverhoging.nldenhaag@wijweigerendehuurverhoging.nl denbosch@wijweigerendehuurverhoging.nlamsterdam@wijweigerendehuurverhoging.nl
 leeuwarden@wijweigerendehuurverhoging.nl | ermelo@wijweigerendehuurverhoging.nl
 veenendaal@wijweigerendehuurverhoging.nl

bond precaire woonvormen

De campagne Wij Weigeren de Huurverhoging wordt ondersteund en gefaciliteerd door de Bond Precaire Woonvormen. Wil je naast de strijd voor betaalbare huren ook strijden voor woonzekerheid voor iedereen en een bijdrage leveren aan de bredere woonstrijd? Word dan lid van de BPW!

nl_NLNL