Actiebijeenkomst ‘Wij weigeren de huurverhoging’ Den Bosch – 30 mei 19:30

Sinds 1993 stegen de huren met 141%! Dit jaar doen veel Bossche corporaties, beleggers en particuliere verhuurders daar nog eens ruim 5% bovenop! Terwijl onze lonen werden gematigd is de huur onbetaalbaar geworden na jaren van bezuinigingen, wanbeleid en marktwerking. Een kwart van de huurders komt financieel niet rond na het betalen van de huur! Om de wooncrisis te lijf te gaan moet de overheid structureel investeren in volkshuisvesting in plaats van de rekening eenzijdig bij de huurders neer te leggen.

Daarom komen we in actie tegen de aanstaande huurverhoging. Meer dan 800.000 huurders houden na het betalen van de huur te weinig overhouden voor noodzakelijke kosten voor levensonderhoud. Toch hebben verhuurders en de overheid besloten om de bestaanszekerheid van hun huurders verder onder druk te zetten door de hoogste huurverhoging in 30 jaar toch door te zetten. Tijd voor actie! Doe mee en weiger de huurverhoging! Laat ons ook weten wat de voorgenomen huurverhoging van meer dan 5% voor u betekent via deze enquete. 

Huurdersvereniging Bomenlandflat ondersteunt de actie, en grijpt de campagne aan om de internationale huisjesmelker Heimstaden verder onder druk te zetten in het kader van het achterstallige onderhoud, gebrek aan broodnodige renovaties aan de flat en de voorgenomen verkoop van appartementen in de Bomenlandflat waarmee de sociale woningvoorraad nog verder wordt uitgekleed.

Kom in actie!

Actiegroep ‘Wij Weigeren de Huurverhoging’ strijdt voor bestaanszekerheid en meerjarige huurbevriezing. Dit doen we door massaal de jaarlijkse huurverhoging per 1 juli te weigeren aan de hand van een simpel stappenplan. Hoe? Kom naar de actiebijeenkomst op donderdag 30 mei, vanaf 19.30 bij buurt-en actiecentrum de Boomhut, Esdoornstraat 67 Den Bosch. Bij goed weer zitten we op het binnenterrein bij de interne parkeerplaats van de Bomenlandflat. Bij slecht weer houden we de bijeenkomst binnen.

Donderdag 30 mei, 19:30

Buurt en actiecentrum de Boomhut, Esdoornstraat 67, Den Bosch

Actiebijeenkomst

Tijdens de actiebijeenkomst gaan we het hebben over de praktische uitvoering van het stappenplan en het weigeren, hoe je actief wordt in ons solidariteitsnetwerk en wat je nog meer kunt doen om collectief huurbevriezing af te dwingen. Ook is er ruimte om vragen te stellen over de actie en is er genoeg drukwerk aanwezig om gratis af te halen en lokaal te verspreiden bij jou in de buurt.Wil je meedoen, maar kun je er niet bij zijn? Neem dan contact op met Wij Weigeren de Huurverhoging Den Bosch via email.

BPW Den Bosch ondersteunt actiecampagne

Voor vragen of deelname kunt u ook terecht bij het maandelijkse Bond Precaire Woonvormen (BPW) Den Bosch woonspreekuur, elke eerste vrijdag van de maand op Ridderpoorstraat 2 tussen 15:00 en 17:00. Het eerstvolgende woonspreekuur is op vrijdag 7 juni. Meld je aan voor de campagne via wijweigerendehuurverhoging.nl en ontvang alvast een stappenplan.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
nl_NLNL