Actiebijeenkomst Huurdersbelang Zuid - Amsterdam

16/04/22 – Deze oproep is overgenomen van de website van Huurdersbelang Zuid.

Huur is te duur

De maat is vol. De huur is voor iedereen onbetaalbaar duur geworden. Het maakt niet uit of je huurt van een grote of kleine commerciële verhuurder of dat je huurt van een woningcorporatie. Het maakt ook niet uit of je huurtoeslag ontvangt of dat je nét iets te veel verdient om daarvoor in aanmerking te komen. De huur slokt een veel te groot deel van het inkomen op. Bij veel huishoudens blijft er zelfs geen geld genoeg over voor elke dag een warme maaltijd of voor de energierekening.

Al meer dan een halve eeuw stijgt de huur bijna elk jaar harder dan de inflatie. Ondertussen stegen de lonen niet mee. En verhuurders doen alsof hun neus bloedt. Ze weigeren toe te geven dat het de spuigaten uitloopt met onze huren.

Corporaties jubelen dat de verhuurderheffing wordt afgeschaft. Nu kunnen ze meer tempo maken met nieuwbouw en verduurzaming. Over huurbevriezing, laat staan huurverlaging hoor je ze niet praten. En dat terwijl de rekening voor de verhuurderheffing al die jaren voor 100% is doorgeschoven naar de huurders. Dat geld moet terug naar de huurders!

Ook bij commerciële verhuurders zijn alle remmen losgegaan sinds Stef Blok als minister meer vrije marktwerking mogelijk maakte.

Tijd voor actie

De maat is vol. We pikken het niet meer! Wij willen dat de komende jaren de huren worden bevroren. Om deze eis kracht bij te zetten roepen wij iedereen op om te weigeren de huurverhoging te betalen. Dat mag. Het is ons wettelijk recht. Wilt u meedoen aan de actie? Wilt u horen hoe u gebruik kunt maken van uw wettelijk recht om de huurverhoging te weigeren?

Kom dan op 20 april om 20:00 uur naar Tetterode, Da Costakade 160 voor een actievergadering.

nl_NLNL