Actiebijeenkomst ‘Weiger de Huurverhoging’ Den Haag | Woensdag 29 mei, 19:30

Sinds 1993 stegen de huren met 141%! Dit jaar doen de Haagse corporaties daar nog eens 5.3% bovenop! Terwijl onze lonen werden gematigd is de huur onbetaalbaar geworden na jaren van bezuinigingen, wanbeleid en marktwerking. Een kwart van de huurders komt financieel niet rond na het betalen van de huur! Om de wooncrisis te lijf te gaan moet de overheid structureel investeren in volkshuisvesting in plaats van de rekening eenzijdig bij de huurders neer te leggen.

Daarom kwamen we in maart samen met SP Den Haag, BPW Den Haag en de Haagse Stadspartij in actie tegen de aanstaande huurverhoging tijdens de actiedag ‘Bevries de huur’. Ondanks een breed gedragen protest, tientallen verzamelde noodkreten van huurders en veel media-aandacht, hebben de corporaties besloten om de bestaanszekerheid van hun huurders verder onderdruk te zetten door de hoogste huurverhoging in 30 jaar toch door te zetten. Tijd voor actie! Doe mee en weiger de huurverhoging!

Kom in actie!

Actiegroep ‘Wij Weigeren de Huurverhoging’ strijdt voor bestaanszekerheid en meerjarige huurbevriezing. Dit doen we door massaal de jaarlijkse huurverhoging per 1 juli te weigeren aan de hand van een simpel stappenplan. Hoe? Kom naar de actiebijeenkomst op woensdag 29 mei, vanaf 19.30 bij bewonersorganisatie Het Oude Centrum, Paviljoensgracht 56, Den Haag.

Woensdag 29 mei, 19:30
BO ‘Het Oude Centrum’, Paviljoensgracht 56

Actiebijeenkomst

Tijdens de actiebijeenkomst gaan we het hebben over de praktische uitvoering van het stappenplan en het weigeren, hoe je actief wordt in ons solidariteitsnetwerk en wat je nog meer kunt doen om collectief huurbevriezing af te dwingen. Ook is er ruimte om vragen te stellen over de actie en is er genoeg drukwerk aanwezig om gratis af te halen en lokaal te verspreiden bij jou in de buurt.

Wil je meedoen, maar kun je er niet bij zijn? Neem dan contact op met Wij Weigeren de Huurverhoging Den Haag via denhaag@wijweigerendehuurverhoging.nl 

Meld je aan voor de campagne via wijweigerendehuurverhoging.nl en ontvang alvast een stappenplan. 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
nl_NLNL