Actiebijeenkomst: Wij Weigeren de Huurverhoging Den Bosch op 28 maart.

Dit jaar staat de hoogste huurverhoging in 30 jaar voor de deur. De afgelopen 10 jaar stegen de huren al met meer dan 35%. Dit jaar dreigen ze in de vrije sector met maximaal 5,5% en in de sociale huur met maximaal 5,8% omhoog te gaan. Ook zijn er nog inkomensafhankelijke huurverhogingen.

Het betekent dat je elke maand fors meer gaat betalen, dit terwijl andere kosten ook maar blijven stijgen. Nu al houden meer dan 800.000 huurders na het betalen van de huur te weinig geld over voor de noodzakelijke kosten van het levensonderhoud. In Nederland zijn we ondertussen Europees koploper als het gaat om woonlasten. 58% van de bevolking betaalt gemiddeld meer dan 40% van hun inkomen aan woonlasten!

Deze verhoging mag geen doorgang vinden!

Stop de huurexplosie: Huizen voor mensen, niet voor winst!

In navolging op vorige jaren roepen wij Bossche huurders op om de huurverhoging, die ieder jaar op 1 juli dreigt te worden doorgevoerd, te weigeren. We begeleiden huurders die zich tegen de cumulatieve huurverhogingen willen organiseren door middel van een stappenplan, lokale solidariteitsnetwerken en zetten in op actie richting verhuurders die de huren dreigen te verhogen.

Meld je aan voor de campagne via wijweigerendehuurverhoging.nl en ontvang alvast een stappenplan. 

Actiebijeenkomst

Op 28 maart, tijdens de European Housing Action Days bespreken we hoe we tot aan juli (wanneer de huurverhoging in dreigt te gaan) collectief gaan strijden tegen de stijgende huren en voor meerjarige huurbevriezing in Den Bosch! Dus wil jij je inzetten voor betaalbaar wonen? Wees er bij:

28 maart om 19:30 , Ridderspoorstraat 2, Den Bosch

Wil je meedoen maar kan je er niet bij zijn? Neem dan contact op met Wij Weigeren de Huurverhoging Den Bosch. denbosch@wijweigerendehuurverhoging.nl 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
nl_NLNL