Actievergadering Amsterdam over de geplande huurverhoging 28 maart 2024

Weet je dat de huurverhoging in de sociale sector dit jaar wel 5,8 % mag zijn? Weet je dat de huurverhoging in de vrije sector zelfs oploopt tot 6,8%! Weet je dat woningcorporaties meestal de maximale huurverhoging vragen? Weet je dat Nederland de hoogste huren van Europa heeft? Weet je dat de nieuwbouw van sociale huurwoningen onder meer betaald wordt uit verkoop van sociale huurwoningen? Weet je dat verhuurders niet verplicht zijn om huurders inzage te geven in de kosten? Weet je dat in 2021 huurders gemiddeld 36,3% van hun besteedbaar inkomen kwijt zijn aan woonlasten? Voor kopers is dat gemiddeld 23,4%.

Als je dat allemaal weet, is het tijd om in actie te komen tegen de huurverhoging

via: Huurders Netwerk Amsterdam

Themabijeenkomst: Huur te duur. Huur kan omlaag. Huur moet omlaag.

De Vereniging Huurders Netwerk Amsterdam organiseert een bijeenkomst over de aangekondigde huurverhoging op 28 maart 2024 vanaf 19.30 uur.

Kom naar de netwerkbijeenkomst

Het is belangrijk dat zo veel mogelijk huurders en actieve huurdersgroepen zich laten zien en horen op die avond.

Huurverhoging moet van tafel

De huur moet omlaag.
Hoe gaan we dat doen?
Denk mee over acties om de huurverhoging niet door te laten gaan.

PROGRAMMA
19.30 Inloop
19.55 Welkom
20.00 Huur te Duur;
presentatie van verdienmodellen in de vrije en sociale huursector.
20.20 Discussie
20.40 Pauze
20.50 Huur Omlaag;
presentatie van ideeën over actievormen, zoals:
Meedoen aan Wij Weigeren de Huurverhoging?
Via de Huurcommissie huurverlaging afdwingen?
Huur staken?
Kraken?
Rechtszaken aanspannen?
Een mediacampagne starten ?
21.10 Discussie
21.30 Borrel

Kom naar onze bijeenkomst op 28 maart, vanaf 19.30 uur in:

Het Veem. Van Diemenstraat 408, Amsterdam

Aanmelden via email.

Actiegroep Wij weigeren de huurverhoging

Actiegroep WWDH strijdt al een aantal jaar voor betaalbare huren. Haar actiemiddel is het weigeren van de jaarlijkse huurverhoging op 1 juli. Zij heeft daar een 10-stappenplan voor ontwikkeld. Zij staat huurders gedurende het doorlopen van dit plan bij, tot en met de gang naar de Huurcommissie.

Een schrijven van de actiegroep Wij Weigeren de Huurverhoging

De hoogste huurverhoging in 30 jaar staat in 2024 voor de deur, en de meeste corporaties zijn van plan de maximale huurverhoging door te voeren. Bij veel huurders schiet dat in het verkeerde keelgat, in tijden van toenemende bestaansonzekerheid. Corporaties geven vaak geen gehoor aan deze zorgen, en huurders worstelen met de machtspositie van de verhuurder.

De campagne Wij Weigeren de Huurverhoging biedt mogelijkheden om extra druk te zetten op de verhuurder. Huurders kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen niet akkoord te gaan met de verhoging van de huur. Wanneer de verhuurder daar geen gehoor aan geeft, kunnen zij massaal oproepen collectief de huurverhoging te weigeren aan de hand van ons Stappenplan. Zie de website van de actiegroep. Huurspreekuur De drie samenwerkende huurdersverenigingen Pijp, Centrum, en HBZ houden wekelijks een huurspreekuur: elke maandag van 14-15 uur in Buurthuis Lydia, Roelofhartplein, onder andere over het 10-stappenplan van de actiegroep WWDH.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
nl_NLNL