Demonstreer mee tegen de wooncrisis!

Woonprotesten

We hebben te maken met een kolossale wooncrisis die velen hard treft. Nu is het moment om verandering te eisen: het nieuwe kabinet komt eraan en lokale politici bereiden zich voor op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Een brede coalitie van actiegroepen en andere organisaties komt in actie. In september, oktober en november worden verschillende demonstraties georganiseerd door verschillende initiatieven om een radicaal ander woonbeleid af te dwingen. Wij Weigeren de Huurverhoging is mede initiatiefnemer van de Woonopstand en onderdeel van een coalitie van groeperingen die strijd voor een rechtvaardig woonbeleid. We ondersteunen dan ook de andere protesten en roepen iedereen op te komen demonstreren voor een radicaal ander woonbeleid!

Het WOONPROTEST - 12 september Amsterdam

Er is een kolossale wooncrisis in ons land. Wonen wordt voor steeds meer mensen steeds moeilijker te betalen en de crisis maakt elke dag meer slachtoffers. Honderdduizenden mensen staan op jarenlange wachtlijsten, huizenprijzen schieten als een raket omhoog en het aantal daklozen is in tien jaar verdubbeld.

Op dit moment stagneert de problematiek niet eens, het blijft verder uit de hand lopen. Het is roekeloos en het bedreigt onze toekomst. Daarom is het tijd voor een brede landelijke beweging die “tot hier en niet verder” zegt. We kunnen niet meer wachten op de politici die dit wanbeleid actief voeren of oogluikend toestaan. We moeten aan de noodrem trekken en een ommekeer in beleid forceren.

Wij spreken ons uit tégen de uitverkoop van ons woonrecht, tégen de hebzuchtige rijken die slapend rijker worden, tégen het leed van honderdduizenden Nederlanders en tégen het verdrijven van oorspronkelijke bewoners uit hun eigen wijken middels racistisch en klassistisch woonbeleid. We roepen op tot solidariteit met alle huurders en kopers die collectief slachtoffer zijn van deze crisis. Wij laten ons niet meer uitwonen.

Daarom staan wij op 12 september om 14:00 in het Westerpark in Amsterdam!

www.woonprotest.nl

WOONOPSTAND - 17 oktober Rotterdam

Wij zijn in woonopstand en maken op 17 oktober met een brede coalitie een gezamenlijke vuist. Steeds meer mensen, jong en oud, huurders en kopers, worden geraakt door de wooncrisis. Het is de hoogste tijd voor een radicaal ander woonbeleid.

Huizen voor mensen, niet voor winst!

De afgelopen decennia is de woononzekerheid ook in Nederland toegenomen. De dakloosheid is verdubbeld en de woningnood is geëxplodeerd. Het huren is geflexibiliseerd en veel mensen wonen noodgedwongen tijdelijk, onzeker of te duur. Sociale huurwoningen worden op grote schaal verkocht, gesloopt en geliberaliseerd. Sociaal huren wordt gemarginaliseerd, terwijl de vrije huursector duur en onzeker is. Ook zijn koopwoningen voor velen onbereikbaar. Woonlasten stijgen. Huisuitzettingen nemen toe. En minder kapitaalkrachtigen worden verdrongen uit de stad, terwijl ook de middeninkomens tussen wal en schip vallen. Tegelijkertijd slaan beleggers en speculanten hun slag: voor hen zijn woningen handelswaar, wereldwijd de veiligste investering voor wie winst wil maken. Dit alles is het gevolg van bewust politiek beleid.

Steun de Woonopstand!

Doe een donatie en steun de organisatie van onze grote landelijke woonopstand! Met uw donatie financieren we deze campagne en de realisatie van het protest in Rotterdam op 17 oktober 2021.

Onderteken!

Onderteken de oproep en onze 9 eisen op onze website, steun de #Woonopstand als organisatie, vereniging of actiegroep, en voeg je bij de lijst van meer dan 60 organisaties die de Woonopstand op 17 oktober in Rotterdam steunen.

Meld je als vrijwilliger voor de Woonopstand!

Op de dag van de #Woonopstand verwachten we duizenden mensen die samen protesteren voor een beter woonbeleid. Daar hebben we natuurlijk helpende handen bij nodig, die bijvoorbeeld de veiligheid waarborgen, alles in goede banen leiden of helpen met de opbouw en de techniek. Schrijf je via de website in als vrijwilliger voor de Woonopstand en geef aan wat je voorkeur is, en of je eventueel wilt helpen bij het verspreiden van actiemateriaal (posters, flyers, stickers). 

WOONVERZET - 13 november Den Haag

Het is hoog tijd om de straat op te gaan en massaal in actie te komen tegen de wooncrisis die Den Haag en Nederland in haar greep houdt. We vervolgen het HET WOONPROTEST in Amsterdam en Woonopstand in Rotterdam met het #woonverzet in Den Haag op het Malieveld. We maken ons hard voor een radicaal ander woonbeleid, want iedereen heeft recht op een fatsoenlijke woning. 

 

Op dit moment stagneert de problematiek niet eens, het blijft verder uit de hand lopen. Het is roekeloos en het bedreigt onze toekomst. Daarom is het tijd voor een brede landelijke beweging die “tot hier en niet verder” zegt. We kunnen niet meer wachten op de politici die dit wanbeleid actief voeren of oogluikend toestaan. We moeten aan de noodrem trekken en een ommekeer in beleid forceren.

nl_NLNL