Flyeractie 6 mei en infoavond 16 mei den bosch

Met BPW Den Bosch en SP Jongeren.

06/05/21 – Op vrijdag 6 Mei gaat de actiegroep Wij Weigeren de Huurverhoging (WWDH) in de wijk de Kruiskamp in Den Bosch huis-aan-huis flyeren voor huurbevriezing per 1 juli. Op 16 mei is er vanaf 19:00 een infoavond bij Sociaal Cultureel Centrum de Helftheuvel om de actiemethode en het verdere verloop van het weigeren van de huurverhoging te bespreken in Den Bosch.

Niet betalen is formeel bezwaar

Huurders komen door huurstijgingen steeds meer financieel in de knel. Weigeren is wettelijk toegestaan. Met een voorstel hoef je niet akkoord te gaan. Verhuurders verzwijgen dat wanneer zij een huurverhoging voorstellen. Woordvoerder Abel Heijkamp van BPW Den Bosch: “De huren stijgen jaarlijks en er schijnt maar geen eind aan te komen. Woningzoekenden staan jarenlang op de wachtlijst. Als er al wat vrij komt is dat vaak te duur. Steeds meer huurders vragen zich af, is de huur nog wel op te brengen. Veel huurders moeten nu al kiezen: fatsoenlijk eten of de huur betalen! Stijgende energiekosten vergroten nog eens de problemen”.

Actiecampagne

Binnenkort start Wij Weigeren de Huurverhoging  haar actie voor huurbevriezing in Den Bosch. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de Bond Precaire Woonvormen Den Bosch en SP Den Bosch. Wij Weigeren de Huurverhoging werkt daarbij ook samen met andere organisaties, o.a verenigd binnen de landelijke actiecoalitie Woonopstand. 

Infoavond 16 mei Den Bosch

Op 16 mei, is er een infoavond bij Sociaal Cultureel Centrum de Helftheuvel. 

Adres: Helftheuvelpassage 115 in Den Bosch. 19:00 inloop. 19:30 start. 

Op deze avond bespreken we de actiemethode en het verdere verloop van deze actie. Ook kunnen huurders hun verhaal doen.

Neem voor meer informatie contact op met: info@wijweigerendehuurverhoging.nl

nl_NLNL