Huur is te duur! - Demonstratiemars 28 Mei - Amsterdam

Huur is te duur! – Demonstratiemars op 28 mei in Amsterdam. Verzamelen om 14:00 bij het hoofdkantoor van woningbouwvereniging De Key, Hoogte Kadijk 179 – 181.
 
De maat is vol. De huur is voor iedereen onbetaalbaar duur geworden. Het maakt niet uit of je huurt van een grote of kleine commerciële verhuurder of dat je huurt van een woningcorporatie. Het maakt ook niet uit of je huurtoeslag ontvangt of dat je nét iets te veel verdient om daarvoor in aanmerking te komen. De huur slokt een veel te groot deel van het inkomen op. Bij veel huishoudens blijft er zelfs geen geld genoeg over voor elke dag een warme maaltijd of voor de energierekening.

tijd voor actie

De maat is vol. We pikken het niet meer! Wij willen dat de komende jaren de huren worden bevroren. Om deze eis kracht bij te zetten roepen wij iedereen op om de huurverhoging te weigeren, en wordt er een demonstratiemars georganiseerd in Amsterdam, waar we vanaf het de Hoogte Kadijk richting de Stopera lopen. Meld je aan voor het Facebook event voor meer info en blijf op de hoogte.
 
Deze demonstratie wordt georganiseerd door leden van verschillende Amsterdamse huurdersverenigingen, actiegroep Niet te Koop en leden van Wij Weigeren de Huurverhoging. Zie ook www.huuristeduur.nl.

programma

14:00 Verzamelen Hoogte Kadijk Geschutswerf

  • Muziek van Your Local Pirates & accordeonist Michiel Boonzaaijer
  • Sprekers Tayfun Balçik (Nieuw-West in verzet)

14:30 Optocht richting Waterlooplein (1.5 km)

15:30 Aankomst Waterlooplein

  • Sprekers Nilab Ahmadi van Bij1 en Willy Lourenssen van Wij Weigeren de Huurverhoging

Toegankelijkheid

Het beginpunt van de mars is te bereiken met tram 22 richting Muiderpoortstation. Vertrekt vanaf de achterzijde van het Centraal Station en gaat elke 10 minuten. 6 haltes meerijden tot Wittenburgergracht. Vanaf daar is het nog 5 minuten lopen. Je kunt ook vanaf Centraal Station lopen naar het beginpunt van de mars, dit duurt ruim 20 minuten.

Het eindpunt van de mars ligt vlakbij de metrohalte Waterlooplein waar je metro 51, 53 of 54 terug naar het Centraal Station kunt nemen.

Er is niet of nauwelijks hoogteverschil te overwinnen op de route en er zijn geen trappen.

nl_NLNL