Wij weigeren de huurverhoging profiel foto

Niet voor één, maar voor vijf jaar: 2021-2025
Dinsdag 25 januari 2022 – 20:00 tot 21:30 uur

10 JAAR HUURSTIJGING IS GENOEG!

In 2021 werden de huren voor het eerst in jaren eindelijk eens bevroren. De afgelopen 10 jaar daarvoor stegen de huren met meer dan 35%. Meer dan 800.000 huurders hebben na het betalen van de huur te weinig over voor de noodzakelijke kosten van levensonderhoud.

Actiegroep ‘Wij Weigeren de Huurverhoging’ eist daarom meerjarige huurbevriezing om wonen voor iedereen weer betaalbaar te maken én te houden. Onlangs werd in Huurwijzer, het blad van de Woonbond, nog aandacht geschonken aan onze actiegroep.

2022 is een bijzonder jaar. Laat het geen rampjaar worden!

Een nieuw kabinet treedt aan en een nieuwe minister moet de wooncrisis gaan aanpakken. Maar hij neemt wel de erfenis van zijn voorgangers mee. Huurders hebben daarom terecht grote zorgen over de betaalbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit van de huurwoning. De betaalbaarheid is daarbij een groot pijnpunt. De huurbevriezing was vorig jaar dan ook geweldig goed nieuws. Voor het eerst in jaren gingen de huren door de inzet van veel huurders eens een keer niet omhoog.

Eén jaar huurbevriezing is mooi, maar voor veel huurders is dat op termijn geen oplossing. Huurbevriezing dit jaar kan zomaar tot extra huurstijgingen leiden in de komende jaren. En de plannen daarvoor liggen al klaar. In onze laatste nieuwsbrief, te vinden op onze website, leest u meer hierover. En als die plannen doorgaan dan zijn we weer bij af. Met hogere huren, nog meer flexhuurcontracten en ondermaats onderhoud. Huurders zullen kabinet en verhuurders komend jaar opnieuw duidelijk moeten maken dat meerjarige huurbevriezing noodzakelijk is. En u hebt de sleutel tot dit succes in de hand.

Hoe? Dat vertellen wij u graag tijdens een online informatiebijeenkomst. Die kunt u gratis kunt bijwonen. In het formulier hiernaast kunt u zich daarvoor aanmelden. Na aanmelding krijgt u van ons een activeringslink om deel te nemen.

Mocht u verhinderd zijn, meld u zich dan toch aan. We organiseren nog een informatiebijeenkomst op 8 februari van 10:30 tot 12:00. Wij zullen dit voorjaar nog meer bijeenkomsten organiseren en zullen u dan opnieuw uitnodigen.

Wij zien uw aanmelding graag tegemoet,

Wij Weigeren De Huurverhoging

aanmelden webinar    nl_NLNL