Nieuwsbrief #10

1 juli staat voor de deur, en daarmee de ingang van de huurverhoging. Gelukkig hebben jullie je allemaal massaal aangemeld om de huurverhoging te weigeren en samen een breed gedragen statement af te geven. Lokaal ontstaan er steeds meer solidariteitsnetwerken en initiatieven tussen huurders!

Posters

Bestel voor 1 juli nog een poster bij de Rode Lap en hang deze voor je raam om te laten zien dat je de huurverhoging weigert of onze actie steunt! Maak een foto en deel deze met #bevriesdehuur op sociale media om op 1 juli extra zichtbaar te maken dat we meerjarige huurbevriezing eisen, om wonen weer betaalbaar te maken en te houden!

Automatische incasso stopzetten

Een belangrijke volgende stap om per 1 juli de huurverhoging te weigeren is het stopzetten van de automatische incasso van de huurbetaling aan je verhuurder. Vaak wordt huur automatisch afgeschreven omdat je aan het begin van de huurperiode hier toestemming voor hebt gegeven. Door onze standaardbrief in te vullen en te versturen naar je verhuurder trek je eenvoudig deze automatische incasso in en zorg je ervoor dat je verhuurder niet automatisch per 1 juli de huur verhoogt.  

Download hier de standaardbrief voor het intrekken van de automatische incasso.

Lokale netwerken

Op lokaal niveau verspreid de huuractie zich verder en organiseren huurders zich in netwerken! Lokale groepen zijn actief geworden in Utrecht, Den Haag, Den Bosch, Amsterdam, Leeuwarden, Ermelo & Veenendaal! Er wordt geflyerd, er worden spreekuren en informatiedagen georganiseerd, en actie gevoerd! Wil jij actief worden in een van de lokale groepen? Ze zijn nu te bereiken via een lokaal emailadres en informeer wat er in jou dorp of stad speelt rondom het weigeren van de huurverhoging:
 

Flyer actie Den Haag

Op 9 juni gaat WWDH Den Haag in de Molenwijk huis-aan-huis flyeren voor huurbevriezing per 1 juli. In Den Haag bestaat de groep uit leden van de Bond Precaire Woonvormen, SP Den Haag, de Haagse Stadspartij en een aantal aangesloten huurverhoging weigeraars. Ze gaan flyeren in Molenwijk omdat veel huurders van Hof Wonen in zeer slechte huizen wonen, maar wel elk jaar een huurverhoging kunnen verwachten. Het weigeren van de huurverhoging kan voor deze bewoners een extra drukmiddel zijn richting de verhuurder om renovaties af te dwingen. 

Wil je mee flyeren? Stuur een mailtje naar denhaag@wijweigerendehuurverhoging.nl om je aan te melden, of kom op 9 juni om 19:00 naar de Laakmolen aan de Trekweg 102. 

Doneer!

Steun Wij Weigeren de Huurverhoging met een donatie! We zijn ondertussen over de helft van ons donatiedoel! Dank hiervoor! Om ons actiemateriaal te kunnen blijven aanvullen en de rest van de campagne draaiende te houden vragen we jullie te blijven doneren. Zo strijden we samen voor meerjarige huurbevriezing!

Bond Precaire Woonvormen

De actiecampagne Wij Weigeren de Huurverhoging wordt mede mogelijk gemaakt door de Bond Precaire Woonvormen (BPW). Wil je de strijd voor lagere huren en woonzekerheid voor iedereen steunen? Word dan nu lid van de BPW!

Op de landelijke strategiedag van de Bond Precaire Woonvormen werd aandacht besteed aan de campagne van “Wij Weigeren de Huurverhoging”. De actiemethode van huurweigeren tot huurbevriezing werd uitgelegd en verdiept tijdens de workshop “Actie en escalatiemethodes”. De massale weigeractie heeft de potentie om landelijk betaalbare huren permanent af te dwingen door een sterke huurders beweging van onderop. Meld je dus aan, weiger de huurverhoging en wordt lid van de Bond!

nl_NLNL