Nieuwsbrief #2

Wij weigeren de huurverhoging profiel foto

26/04/22 – Onze campagne komt op stoom; steeds meer huurders, huurdersverenigingen en actiegroepen zetten zich in voor meerjarige huurbevriezing en weigeren per 1 juli de huurverhoging! In deze nieuwsbrief brengen we jullie op de hoogte van de eerste stappen die je kunt nemen uit ons stappenplan, roepen we iedereen op actiemateriaal te bestellen en een flyer-actie te organiseren, delen we de data voor de komende webinars en vragen we om jullie steun!

Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan alsnog in voor de nieuwsbrief via deze link.

Stappenplan

Voor 1 mei ontvangen bijna alle huurders een voorstel tot huurverhoging. Het weigeren van dit voorstel is een recht dat je hebt als huurder en kan gedaan worden aan de hand van ons stappenplan. We brengen je op de hoogte van de eerste stappen die je kunt nemen:

Meld je aan!

Het aanmelden op onze website is de eerste stap richting huurbevriezing. De meeste van jullie zullen deze stap al genomen hebben. Toch nog niet aangemeld? Doe dat dan alsnog!

Stop de automatische huurincasso bij je verhuurder per 1 juli 2022

Een belangrijke volgende stap om per 1 juli de huurverhoging te weigeren is het stopzetten van de automatische incasso van de huurbetaling aan je verhuurder. Vaak wordt huur automatisch afgeschreven omdat je aan het begin van de huurperiode hier toestemming voor hebt gegeven. Door onze standaardbrief in te vullen en te versturen naar je verhuurder trek je eenvoudig deze automatische incasso in en zorg je ervoor dat je verhuurder niet automatisch per 1 juli de huur verhoogt.

Ontvangst voorstel tot huurverhoging

1 Mei komt snel dichterbij. Dat betekend dat steeds meer van jullie het voorstel tot huurverhoging op de mat krijgen. In deze brief staat de nieuw voorgestelde huurprijs per 1 juli 2022 en lees je dat je voor 1 juli 2022 een bezwaarschrift kunt indienen bij jouw verhuurder. Om te kunnen deelnemen aan onze actie ontraden wij je nadrukkelijk om hiervan gebruik te maken. Het verkleint je kans op succes en je zadelt jezelf alleen op met onnodig papierwerk.

Door deze eerste 3 stappen uit te voeren heb je een goed begin gemaakt met het weigeren van de huurverhoging per 1 juli. Voor de vervolgstappen kun je alvast kijken op onze website onder stappenplan, of download het volledige stappenplan als pdf!

Actiemateriaal Rode Lap

Vanaf nu kan iedereen die de huurverhoging weigert of onze actie steunt actiemateriaal bestellen via de Rode Lap! Er zijn posters, stickers en flyers beschikbaar om samen met je hele buurt te laten zien dat je dit jaar de huurverhoging weigert! 

We stellen de flyers gratis beschikbaar om zoveel mogelijk mensen te bereiken en het voor iedereen mogelijk te maken lokaal een flyer-actie te organiseren. Organiseer je samen met je buren, vereniging of actiegroep en ga de deuren langs! 

webinars

Overweeg je dit jaar samen met ons de huurverhoging te weigeren, of heb je je al aangemeld maar heb je nog vragen? Meld je dan aan voor een van onze Webinars! De eerst volgende is op dinsdag 3 mei van 10:30 tot 12:00. Meld je aan via dit formulier en ontvang voor aanvang een link om deel te nemen.

Kun je er op 3 mei niet bij zijn? De daarop volgende Webinars staan gepland op:
Dinsdag 17 mei 20:00 – 21:30
Donderdag 2 juni 10:30 – 12:00
Dinsdag 14 juni 14:00 – 15:30

doneer

Steun Wij Weigeren de Huurverhoging met een donatie! Met jullie donaties hebben we er onder andere voor kunnen zorgen dat er gratis flyers beschikbaar zijn om te bestellen en iedereen laagdrempelig een flyer-actie kan organiseren! Dank hiervoor! Om ons actiemateriaal te kunnen blijven aanvullen en de rest van de campagne draaiende te houden vragen we jullie te blijven doneren. Zo strijden we samen voor meerjarige huurbevriezing!

Bond Precaire Woonvormen

De actiecampagne Wij Weigeren de Huurverhoging wordt mede mogelijk gemaakt door de Bond Precaire Woonvormen (BPW). Wil je de strijd voor lagere huren en woonzekerheid voor iedereen steunen? Word dan nu lid van de BPW!

nl_NLNL