Wij Weigeren de Huurverhoging

Nieuwsbrief #6

We zijn 1 oktober gepasseerd, een cruciale datum in onze actie. Sommige van jullie zullen met succes de huurverhoging geweigerd hebben wanneer de verhuurder niet op tijd de juiste procedure gevolgd heeft, andere hebben wel een aangetekende brief ontvangen. Wij krijgen in ieder geval uit het hele land berichten binnen van huurders die geen aangetekende brief hebben ontvangen en daarmee de huurverhoging met succes geweigerd hebben! – Gefeliciteerd!

Dat smaakt naar meer. We gaan net zolang door tot het politiek beleid om de huren te verhogen stopt voor iedereen, voor minstens vijf jaar. Ook met succes geweigerd dit jaar? Laat het ons weten en stuur een email naar info@wijweigerendehuurverhoging.nl

Hoe nu verder?

In oktober staat er elke maandag een webinar gepland waarin we het gaan hebben over de vervolgstappen en de Huurcommissie. Vragen? Meld je aan!

Huurders die met succes de huurverhoging geweigerd hebben krijgen soms nog steeds onwettelijke dreigbrieven en aanmaningen van hun verhuurder. Hoe ga je hiermee om? Je hoort het in een van onze webinars. Wij raden in ieder geval aan, wacht met een reactie naar de verhuurder, ook als de verhuurder zelf contact opneemt. We coördineren een gezamenlijke reactie en schriftelijk reageer moment richting verhuurders. Na 1 november komen we met een standaardbrief.

Huurders die wél een aangetekende brief hebben ontvangen kunnen naar de Huurcommissie stappen om deze te laten beslissen over de wettigheid en redelijkheid van de voorgestelde huurverhoging. Heb je hier vragen over? Meld je aan voor een van de webinars.

  • Maandag 24 oktober, 20:00
  • Maandag 31 oktober, 20:00

Kun je niet aanwezig zijn, maar wil je toch meer weten? Vraag het in jouw lokale solidariteitsgroep of mail ons op info@wijweigerendehuurverhoging.nl

Doorpakken voor de weigeringsactie van 2023

Met het passeren van 1 mei, 1 juli en 1 oktober zijn de meest belangrijke data van de weigeringsactie uit 2022 voorbij, en is daarmee grotendeels aan zijn einde. Daarom zijn we nu al volop begonnen met de voorbereidingen voor de weiger-actie van 2023! Met een historische inflatie en stijgende armoede harder nodig dan ooit! Je kunt je hiervoor aanmelden via het aanmeldformulier op de website.

Onze actie willen we het komende jaar flink uitbouwen. We hebben dit jaar al met een grote groep weigeraars successen behaald en de discussie rondom de jaarlijkse huurverhoging op scherp gezet. Om volgend jaar met nóg meer huurders de huurverhoging te weigeren gaan we volop door met het organiseren van bewoners, en daar hebben we jullie hulp bij nodig! Meer lezen over onze werkwijze, het organiseren van bewoners en wat jij zelf kunt doen? Lees erover op onze website.

Word actief!

Wij Weigeren de Huurverhoging is een actie voor huurders, door huurders. Dat betekent dat ook jij een bijdrage kan leveren aan onze campagne! Een steeds groter wordende groep vrijwilligers denkt en werkt mee aan verschillende taken binnen onze actiegroep. Zo worden er lokaal solidariteitsnetwerken opgericht waarin verschillende taken te vervullen zijn als contactpersoon, persvoorlichter en als bewonersondersteuner. Maar ook de landelijke actiegroep zoekt enthousiaste vrijwilligers die graag willen meedenken of werken aan de uitvoering van onze campagne, sociale media, administratie, techniek of het schrijven van nieuwsbrieven en nieuwsartikelen.

Ben je geïnteresseerd? Meld je via info@wijweigerendehuurverhoging.nl en kom naar de actiebijeenkomst op 25 oktober! 

Actiebijeenkomst 25 oktober

Op 25 oktober houden we een nieuwe actiebijeenkomst waarin we het gaan hebben over onze campagne in 2023, hoe we hier nieuwe actieve vrijwilligers bij kunnen betrekken en welke taken er vervuld kunnen worden. Dit is een vervolg op de eerdere bijeenkomst van 30 augustus. We hebben toen voorstellen gepresenteerd wat allemaal mogelijk is: landelijk, provinciaal en lokaal. Een aantal deelnemers hebben zich toen al opgeworpen als (provinciaal/lokaal) contactpersoon, maar we zoeken nog steeds naar mensen die lokaal organiserende en ondersteunende taken op zich willen nemen, uiteraard met begeleiding vanuit de landelijke organisatie. Door ons lokaal te organiseren verdelen we de aanmeldingen en vragen over een grotere groep mensen en kunnen weigeraars gerichter ondersteund worden. Vele handen maken licht werk! Naast lokale en provinciale taken zijn er ook genoeg taken te vervullen binnen de landelijke actiegroep. 

Iedereen die bij het aanmelden heeft aangegeven actief te willen worden ontvangt hiervoor een uitnodiging. Ook aanschuiven? Meld je via info@wijweigerendehuurverhoging.nl

Doneer

Heb jij nu al geld bespaard door de huurverhoging met succes te weigeren en wil je een deel hiervan terug investeren in het uitbouwen van onze campagne, zodat we volgend jaar met nog meer mensen een gezamenlijk statement kunnen maken tegen de huurverhoging? Overweeg een deel van het bespaarde geld te doneren aan onze campagne en daarmee meer mensen te helpen succesvol de huurverhoging te weigeren en om meerjarige huurbevriezing af te dwingen bij de politiek en verhuurders! Doneer via de website.

Bond Precaire Woonvormen

De actiecampagne van Wij Weigeren de Huurverhoging wordt mede mogelijk gemaakt door de Bond Precaire Woonvormen. Wil je naast de strijd voor lagere huren je ook hard maken voor woonzekerheid voor iedereen en een duurzame bijdrage leveren aan de bredere woonbeweging? Word dan nu lid van de BPW!

nl_NLNL