Nieuwsbrief April | Uitnodiging Online Actiebijeenkomst

In reactie op de dreigende huurverhogingen die het hoogst zijn in 30 jaar, roepen we alle huurders op om zich te verenigen en deel te nemen aan onze landelijke online actiebijeenkomst op 4 mei. Samen kunnen we een vuist maken in de strijd voor betaalbare huisvesting.

Wanneer: 4 Mei 2024
Waar: Meld je aan om de link te ontvangen
Tijd: 14:00 tot 15:30 

Agenda:

Intro WWDH 

  • Wie zijn we, wat doen we en wat gaan we doen.

Lokale/ regionale WWDH netwerken 

  • Hoe gaat het? Waar kunnen we bij helpen? 

Website

  • Waar vind ik welke info?
  • Stappenplan, FAQ, downloads & actiemateriaal. 

Acties

Vacatures 

Webinars 

  • Nieuwe data inplannen voor en na 1 juli

Video’s

  • “Waarom Weiger jij de huurverhoging?” insprekers gezocht
  • “Hoe Weiger je de huurverhoging” insprekers gezocht

Agendapunt toevoegen? Graag horen we wat je zou willen agenderen door te mailen naar info@wijweigerendehuurverhoging.nl

Sinds 1993 stegen de huren met 141%! Dit jaar komt daar nog eens maximaal 5.8% bovenop! Terwijl onze lonen werden gematigd is de huur onbetaalbaar geworden na jaren van bezuinigingen, wanbeleid en marktwerking.

Huurstijging sinds 1993: 👉 141%

Stijging Cao-lonen sinds 1993: 👉 93%

Inflatie sinds 1993: 👉 87%

Met nog eens 5,8% huurverhoging komen we in 2024 uit op een totale huurstijging van 155% ten opzichte van 1993! Daarmee zijn de huren meer dan 2,5x zo duur geworden en veel harder gestegen dan onze lonen of de inflatie. Met het huidige huurverhogingsbeleid van stijging Cao-lonen -0.5% duurt het decennia voordat de lonen weer op hetzelfde niveau zijn als de huur.

Actiegroep ‘Wij Weigeren de Huurverhoging’ strijdt voor bestaanszekerheid en meerjarige huurbevriezing. Dit doen we door massaal de jaarlijkse huurverhoging per 1 juli te weigeren aan de hand van een simpel stappenplan.

Stappenplan

Voor 1 mei ontvangen bijna alle huurders een voorstel tot huurverhoging. Het weigeren van dit voorstel is een recht dat je hebt als huurder en kan gedaan worden aan de hand van ons stappenplan. We brengen je op de hoogte van de eerste stappen die je kunt nemen:
1. Meld je aan!
Het aanmelden op onze website is de eerste stap richting huurbevriezing. De meesten van jullie zullen deze stap al genomen hebben. Toch nog niet aangemeld? Doe dat dan alsnog!
2. Stop de automatische huurincasso bij je verhuurder per 1 juli 2024
Een belangrijke volgende stap om per 1 juli de huurverhoging te weigeren is het stopzetten van de automatische incasso van de huurbetaling aan je verhuurder. Vaak wordt huur automatisch afgeschreven omdat je aan het begin van de huurperiode hier toestemming voor hebt gegeven. Door onze standaardbrief in te vullen en te versturen naar je verhuurder trek je eenvoudig deze automatische incasso in en zorg je ervoor dat je verhuurder niet automatisch per 1 juli de huur verhoogt.
3. Ontvangst voorstel tot huurverhoging
1 mei komt snel dichterbij. Dat betekent dat steeds meer van jullie het voorstel tot huurverhoging op de mat krijgen. In deze brief staat de nieuw voorgestelde huurprijs per 1 juli 2024 en lees je dat je voor 1 juli 2024 een bezwaarschrift kunt indienen bij jouw verhuurder. Om te kunnen deelnemen aan onze actie ontraden we je nadrukkelijk om hiervan gebruik te maken. Het verkleint je kans op succes en je zadelt jezelf alleen op met onnodig papierwerk. 

Door deze eerste 3 stappen uit te voeren heb je een goed begin gemaakt met het weigeren van de huurverhoging per 1 juli. Voor de vervolgstappen kun je alvast kijken op onze website onder stappenplan, of download het volledige stappenplan als pdf!

Vacatures WWDH

Kom in actie tegen de hoogste huurverhoging in 30 jaar!

De actiecampagne Wij Weigeren de Huurverhoging is een campagne gebouwd voor en door actieve huurders, vrijwilligers en activisten. Naast het weigeren van de huurverhoging bouwen we aan een duurzame beweging, waar jij deel van uit kunt maken. Er zijn altijd taken op te pakken, op landelijk of lokaal niveau, dus wordt actief bij onze campagne voor meerjarige huurbevriezing!

We hebben een vacature voor Vragenbeantwoording & ActieondersteuningSociale media & content, en Schrijver/ Redacteur!

Bekijk alle vacatures hier en reageer!

Doneer

Steun Wij Weigeren de Huurverhoging met een donatie! Om ons actiemateriaal te kunnen blijven aanvullen en de rest van de campagne draaiende te houden vragen we jullie te blijven doneren. Zo strijden we samen voor meerjarige huurbevriezing!

Bond Precaire Woonvormen

De actiecampagne Wij Weigeren de Huurverhoging wordt mede mogelijk gemaakt door de Bond Precaire Woonvormen (BPW). Wil je de strijd voor lagere huren en woonzekerheid voor iedereen steunen? Word dan nu lid van de BPW!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
nl_NLNL